Skip to content →

Yksityinen sairausvakuutus

Yksityinen sairauskuluvakuutus on erinomainen vaihtoehto terveyden jatkuvan tukemisen kannalta. Vaikka ihminen ei olisi sairastellutkaan aiemmin, saattaa sairaus puhjeta koska tahansa. Tällaisiin tilanteisiin yksityinen terveysvakuutus antaa turvaa monipuolisesti.

Mihin yksityinen sairaskuluvakuutus perustuu?

Ajatusmallin pohjana on kiinteä, vuosittainen maksu, joka perustuu usein henkilön ikään. Mitä nuorempi henkilö on, sitä edullisempi se useimmiten on.

Vuosittaisen perusmaksun summa pyörii yleensä sadasta eurosta ylöspäin. Hinta yleensä nousee asiakkaan ikääntymisen mukana. Vakuutusta ottaessa siihen voi määrittää omavastuun, joka asiakkaan täytyy maksaa omasta pussista, ennen kuin vakuutusyhtiö osallistuu kulujen kattamiseen. Sen johdosta aivan pienimpiä maksuja ei kannatakaan laittaa vakuutuksen piikkiin.

Vakuutuksen hinta perustuu usein sen tarjoamien palveluiden laajuuteen. Jotkut terveysvakuutukset kattavat pelkän lääkärikäynnin ja mahdolliset leikkaukset, kun taas toiset sisällyttävät myös mahdolliset lääkkeet sen korvauspiiriin. Uusimmissa vaihtoehdoissa saa lisäksi mm. luontaistuotteita ja kuntoutusta, mutta niiden hinnat ovatkin huomattavasti korkeampia.

Kuka niitä tarjoaa?

Yksityisiä sairaskuluvakuutuksia saa lähes kaikilta vakuutusyhtiöiltä. On kuitenkin huomioitava, että on paljon ihmisiä, jotka eivät välttämättä käytä hankkimaansa terveysvakuutusta ollenkaan tai unohtaa lähettää kuitit vakuutusyhtiöön tilitettäväksi.

Joillain vakuutusyhtiöillä on jo omia lääkäriasemia ja sairaaloita, joihin he haluavat asiakkaan tulevan hoidettavaksi. Tällä tavalla ne voivat varmistaa hoidon laadun ja välttää kustannukset, joita vakuutusyritys joutuisi maksamaan ulkopuolisille toimijoille.

Miten niitä hankitaan?

Yksityisen sairauskuluvakuutuksen hakeminen käy helposti! Aiheesta kiinnostunut voi vierailla valitsemansa vakuutusyhtiön konttorissa, jättää yhteydenottopyynnön internetissä tai joissain tapauksissa jopa asioida verkon kautta.

Alussa täytyy lähes poikkeuksetta täyttää terveysselvitys, joka kartoittaa kuvaa asiakkaan nykytilasta. Sen perusteella tutkitaan tarkemmin katettavaa kokonaisuutta, jota hänelle tarjotaan. Useimmiten nykyiset sairaudet rajataan pois vakuutuksen piiristä, minkä johdosta vakuutus kannattaa hankkia vielä terveenä ollessa.

Joissain tapauksissa käytetään könttäsummaa, joka rajoittaa palveluiden käyttöä vakuutuksen voimassaoloaikana. Tätä tyyppiä ilmeni erityisesti vanhemmissa terveysvakuutuksissa.

Sairaskuluvakuutus on puolestaan erityisen hyvä vaihtoehtoa lasta odottaville perheille. Useimmissa tapauksissa uuden perheenjäsenen vakuutus ei rajaa mitään pois, joten kaikki mahdolliset sairastapaukset menevät siinä tapauksessa vaivattomasti vakuutuksen kautta.